dimarts, 5 de juny del 2018

NOMÉS VULL DIR-TE



Benvingut petitó, ben arribat a aquesta vida. Te n'esperen de tots colors però a pesar de tot, ja puc avançar-te, que l'aventura que has emprès, val la pena viure-la. 
Hi haurà dies de tot: alguns de pluja intensa en els que creuràs que és el cel que plora, cansat de veure tant de patiment. D'altres, el sol sortirà amb força i tot tindrà un esplendor que et semblarà no haver vist mai abans. 
Hi haurà dies de boira, d'anar gairebé a cegues, sense tenir clar quin és el millor camí per seguir caminant. I a voltes, la tempesta es posarà damunt teu, i els llamps amenaçaran en esquerdar-te, però fes-me cas fill, quan et dic que després de la tempesta, sempre torna la calma per més que els trons i els llamps hagin volgut despertar els teus fantasmes. 
Tindràs moments de tot; hi haurà estones de pau i calma, de silencis que parlen més que paraules, de mirades que ho diuen tot, de carícies a la pell que també t'acaronaran l'ànima. Hi haurà optimisme, il·lusions per engegar projectes que et faran vibrar i donar gràcies pel simple fet de viure. També tindràs temps per a les rialles i jo, sincerament, voldria que aquests fossin els únics intants que coneguessis i que el mar on naveguessis, sempre estigués en calma. 
Però no vull enganyar-te: també hi haurà sots, i problemes, desenganys i llàgrimes que s'escaparan sense que puguis aturar-les. i hi haurà moments que el nus a la gola serà tan estret que et semblarà que t'ofega. Però no pateixis fill, que tot passa i que el nus, a poc a poc, també es desenreda. 

Només vull dir-te, amor meu petit, que tot just arribes, que siguis fidel a tu i al que sents ben endintre. No sé quina vida t'espera, si serà curta o serà llarga perquè, per desgràcia meva, el teu destí no és a les meves mans. Sols puc acompanyar-te, aconsellar-te perquè amb el meu exemple, espero evitar-te que caiguis en els mateixos errors que he comès jo. Estima't perquè tu, ets el teu millor amic, el teu company inseparable i l'únic que t'acompanyaràs a tu mateix des d'avui fins l'infinit. No et fallis, no t'enganyis amb falses idees. No intentis convèncer-te del que saps que no ets ni vols ser en realitat. No et menyspreïs, no t'acomodis. No pensis excessivament en el futur ni en el passat perquè en realitat, l'únic que tindràs i pots gaudir plenament és el present. És l'ara. VIU. Simplement. Amb totes les lletres.