dijous, 28 de desembre del 2017

EL NOSTRE REPTE PEL 2018

Som un parell d'amics de la Garrotxa que ens hem proposat un repte per aquest 2018: combinar les nostres aficions per convertir-les en una aventura compartida.


En Santi cada setmana penjarà una fotografia feta per ell, i la Neus inventarà una història relacionada amb aquesta. 

Santi Plana Aumatell

Vaig nèixer a Olot el 30 d'abril de 1982.
Fill de pagès en una casa pairal al cor de la Vall d'en Bas, de ben petit ja em llevaba ben d'hora ben d'hora per condeïr el bestiar de casa: porcs, gallines, conills, gats i gossos.

La passió per la fotografia va començar de ben jovenet i per aquesta raó vaig realitzar un bon grapat de cursos de fotografia i d'informàtica tant a l'escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts, el Centre d'empreses de les Preses, el Centre
oficial Lògica de Girona, a la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot i per últim vaig estudiar el Diploma d'Especialització en Fotografia a l'escola Universitària ERAM de Girona. He realitzat cursos pràctics de fotografia amb professors de renom com Tino Soriano, Oriol Alamany, Eddy Kelele, Diego Espasa a Olot, Girona i a la Vall de Cardós.


He publicat fotografies en diversos llibres com ara "Sant Joan les Fonts", "Annals del Patronat 2014", "La Vall d'en Bas" i "Escola de Ministrers".
A més he estat molt arrelat en la cultura tradicional Catalana formant part de l'organització del Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses, ballador, coordinador i vicepresident de l'Esbart Dansaire Marboleny, ballador del Burro Savi d'en Bas, ballador de la faràndula del Barri de Sant Quintí de la Vall d'en Bas i ballador dels gegants del barri de la Caixa d'Olot.

Amb tots aquests ingredients durant el proper any podré compartir amb vosaltres un bon grapat de fotografies que havien quedat guardades i mig oblidades en una carpeta del disc dur. Desitjo que les pogueu gaudir com jo faré llegint les mil i una històries de la Neus que segur ens farà somiar.
Bon viatge!
 


 Neus Verdaguer i Pagès. 

Vaig néixer a Olot el 5 de novembre de 1982, igual que en Santi, en una casa de pagès on vaig aprendre a estimar la terra. Des de fa anys visc a Sant Joan les Fonts. 
Primer em vaig formar com a educadora social i vaig treballar uns anys com a tècnica de joventut. Posteriorment vaig cursar la diplomatura de Magisteri en Educació Infantil i fa uns deu anys que treballo de mestra. Actualment estic acabant la llicenciatura de Psicopedagogia. 

Després de treballar en diverses escoles des de fa 4 anys sóc mestra a l'Escola Castanyer de Sant Joan les Fonts, el meu poble, i la veritat és que la meva feina m'encanta i la gaudeixo molt. 

A més de treballar, m'agrada compartir temps amb la Maria i la Núria, les meves filles i implicar-me en projectes ben diversos. A estones, a més, m'agrada escriure. La meva aventura dins el món de l'escriptura podem dir que va començar ja en l'adolescència però va ser amb la publicació del llibre solidari Si no hi ha demà amb la meva cosina, la Sílvia Pagès que vaig començar-hi a treballar més intensament. Posteriorment, he publicat el llibre infantil La cursa de barques a través de la FEPPCAT.  També he fet col·laboracions diverses en revistes pedagògiques, reculls d'autors diversos, ... Durant el 2018 està previst que es publiquin dos llibres que he escrit conjuntament amb la Jeni Rodà: Entre nosaltres i Històries Íntimes.

Durant l'any 2017 em vaig proposar el repte de penjar cada dia, una fotografia a Instagram. Podeu consultar-les a través del hastag elmeu2017. Per aquest 2018, l'aventura serà compartida i, segurament, molt més enriquidora. Espero que us agradin les històries que crearé a partir de les imatges, sempre evocadores, que em proposarà en Santi.